Privacybeleid

Wanneer je gebruik maakt van het forum, de wiki of andere delen van de website OV in Nederland.nl worden er een aantal gegevens van je verwerkt.

Informatie die wij verwerken:

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij mogelijk verwerken:

Je IP-adres wordt alleen opgeslagen om in geval van misbruik van onze systemen je provider op de hoogte te kunnen stellen en/of toegang tot onze systemen gericht te kunnen blokkeren. Voorbeelden van misbruik die we vaststellen op basis van een IP-adres zijn bijvoorbeeld een overmatig aantal verzoeken, geautomatiseerde inlogpogingen (brute-force), of het aanmaken van meer dan één account.

Door OV in Nederland worden geen analyses gemaakt over het bezoekgedrag van gebruikers van de website.

Accounts

Volgens de huisregels mag iedere forumgebruiker één account te hebben. Wanneer het vermoeden ontstaat dat een gebruiker meerdere accounts heeft, wordt door het moderatieteam gecontroleerd of IP-adressen, e-mailadressen etc. van een gebruiker niet ook door andere accounts gebruikt worden.

Wanneer je een account aanmaakt en/of berichten plaatst op het forum van OV in Nederland geef je toestemming om jouw berichten en de informatie in je profiel openbaar te maken. De informatie die je in je profiel zet is (met uitzondering van je e-mailadres) openbaar beschikbaar voor iedere bezoeker van de website. Wanneer je informatie niet meer wilt delen, kun je deze informatie weghalen of aanpassen.

Een accountnaam is uniek, maar kun je zelf kiezen. Wanneer je niet wilt dat je accountnaam herleidbaar is naar je persoonsgegevens raden we aan om geen persoonsgegevens (zoals je naam of geboortejaar) in je accountnaam op te nemen.

Je kunt je profielnaam wijzigen door een verzoek te sturen aan het forumbeheer. In het topic ‘Nickchange’ wordt melding gemaakt van je naamswijziging (tenzij je geen berichten hebt geplaatst voordat de profielnaam aangepast werd), zodat andere gebruikers weten dat je een nieuwe naam hebt.

Forumberichten

Berichten die je plaatst op het forum dienen te voldoen aan de huisregels van het forum. Het moderatieteam kan berichten die hier niet aan voldoen aanpassen of verwijderen. Bij het aanpassen van berichten (bijvoorbeeld het herstellen van een link die niet goed werkt, of het inkorten van te lange berichten) wordt dit altijd aangegeven en wordt ook de reden van de aanpassing vermeld. Wanneer je per ongeluk persoonsgegevens deelt in een forumbericht kun je ook zelf je bericht aanpassen. In uitzonderlijke gevallen kun je het forumbeheer vragen om de onbedoeld gedeelde persoonsgegevens weg te halen.

Verwijderde berichten

Forumberichten die door het moderatieteam van het forum verwijderd worden, kunnen worden bewaard door het beheer van OV in Nederland voor een periode van maximaal 2 jaar. Deze berichten zijn niet meer openbaar toegankelijk. Deze berichten blijven bewaard om eventuele moderatiefouten te kunnen herstellen (zodat onterecht verwijderde berichten weer teruggeplaatst kunnen worden), of, wanneer er een vermoeden is dat een gebruiker zich structureel niet aan de huisregels houdt, een dossier te kunnen vormen zodat op een later moment (en bij herhaaldelijk overtreden van de huisregels) een passende moderatiemaatregel genomen kan worden.

Verwijderde berichten worden maximaal twee jaar bewaard en daarna definitief verwijderd. Op verzoek van een gebruiker kan inzage gegeven worden in de verwijderde berichten die nog wel toegankelijk zijn voor het moderatieteam.

Zelf verwijderen van berichten

Gebruikers van het forum kunnen niet zelf berichten verwijderen. Losse berichten kunnen door het moderatieteam op verzoek van de gebruiker aangepast of verwijderd worden wanneer deze persoonsgegevens bevatten.
Berichten van een gebruiker waarvan het account verwijderd wordt, blijven op het forum staan, om zo te voorkomen dat berichten ontbreken in een discussie en een discussie op het forum niet meer te volgen is.

Privéberichten

Het moderatieteam heeft geen toegang tot privéberichten die gebruikers onderling naar elkaar versturen. Alleen bij een ernstig vermoeden van misbruik van deze functie (bijvoorbeeld naar aanleiding van een melding van een ontvanger van een bericht) kan het beheer de verstuurde en ontvangen privéberichten van een gebruiker inzien.

Wiki

Informatie die op de wiki geplaatst wordt zijn openbare webpagina’s die voor iedereen toegankelijk zijn. Bezoekers van de wiki kunnen zien welke gebruikers informatie aan een wikipagina hebben toegevoegd, en ook alle wijzigingen zien die door een gebruiker gemaakt zijn.

Het is niet toegestaan om persoonsgegevens te plaatsen op de wiki. Wanneer het wikibeheer constateert dat dit toch is gebeurd, worden deze gegevens verwijderd.

Performance based adverteren

Wij werken via performance based advertising via onze partners Awin, TradeTracker en Effiliation. Bij dit type adverteren krijgen wij een vergoeding op het moment dat een bezoeker van onze website doorverwezen is naar de site van de aanbieder en een bestelling plaatst. Om deze dienst uit te kunnen voeren maken onze affiliate partners gebruik van zogeheten affiliate cookies en matching-data. Met deze cookies kan een match worden gemaakt tussen de transactie bij de adverteerder en deze website. Hierdoor weten onze partners dat onze website een vergoeding moet ontvangen.

Bij het registreren van de vergoeding krijgen wij toegang tot basale, anonieme transactiedata. Wij gebruiken deze data om (geanonimiseerde) statistische analyses en rapportages te maken, met als doel het verbeteren van onze website, de gebruikservaring en het effectiever promoten van aanbieders. Wij registreren bij onze affiliate partners via welk kanaal een bezoeker is doorgestuurd naar de website van een aanbieder. We ontvangen geen persoonsgegevens wanneer iemand een bestelling plaatst en we zijn niet in staat om deze gegevens tot een persoon te herleiden. De grondslag voor deze verwerking is legitiem belang, aangezien deze transactiegegevens noodzakelijk zijn voor ons om een vergoeding te krijgen van onze adverteerders.

Voor meer informatie over de verwerking van gegevens door onze affiliate partners verwijzen we je graag door naar het privacybeleid van deze partners:

Awin: https://www.awin.com/nl/juridisch/privacy-policy

TradeTracker: https://tradetracker.com/nl/privacy-policy/

Effiliation: https://www.effiliation.com/en/privacy-policy/

Opvragen persoonlijke gegevens

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien. Je kunt het beheer van OV in Nederland vragen om een overzicht te maken van jouw gegevens door een e-mail te sturen. Je kunt ook bezwaar maken tegen het publiceren van je persoonsgegevens, in dat geval kan het beheer tot de conclusie komen dat informatie in je profiel wordt aangepast of dat je account wordt verwijderd. Om er zeker van te zijn dat het verzoek rechtmatig wordt gedaan vragen we je om je verzoek te sturen vanaf hetzelfde e-mailadres dat gekoppeld is aan je OVNL-account.Laatst bijgewerkt: 09-06-2024